Pentru a vorbi de sănătatea cavității orale, trebuie să începem cu igiena. O igienă corectă începe cu obiceiul zilnic al perierii de după fiecare masă și cu controalele periodice.

Atunci când igienizarea personală nu mai este suficientă, specialiștii Dentalpro Med vă vin în ajutor. Realizarea unei igienizări profesionale include:

  • detartraj cu ultrasunete - foarte eficient în eliminarea tartrului (placă bacteriană mineralizată);
  • periaj profesional - înlătură posibilele resturi de după detartraj, precum și posibile pete colorate ale dinților; se folosește aparatul Profi Jet cu pudră de bicarbonat;
  • sigilare - acoperirea molarilor și premolarilor cu un strat protector, în special la copii, dar și la adulti;
  • fluorizare - pentru o protecție mai mare a dentiției.

Prin aceste manopere se înlătură eficient placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dinților. Este recomandat să efectuăm această igienizare înaintea tratamentelor stomatologice propriu-zise. Dacă, de exemplu, un pacient necesită o extracție de dinte și prezintă depozite mari de placă bacteriană și tartru pe suprafețele dentare, igienizarea profesională înainte de extracție îi asigură o mai bună vindecare post extracțională. În cazul în care igienizarea este absentă, este aproape sigur că se va produce o suprainfectare a plăgii alveolare.